DOC Kaas

Zuivelfabrikant DOC Kaas heeft onlangs een nieuwe fabriek geopend in Hoogeveen. De productie is volledig geautomatiseerd. Een van de onderdelen hierin is de aanschaf van een compleet AGV systeem van Frog AGV Systems

Loaded AGVDe kisten met foliekaas worden aangevoerd door de AGV van Frog. De AGV is uitgevoerd met een dubbele palletpositie die wordt aangedreven door een kettingbaan. Het draagvermogen van de AGV is 1200 kilogram per positie. De AGV haal twee kisten per keer op bij de pallettiseerrobot en zet ze vervolgens af bij het conveyorsysteem richting automatische opslag. DOC kaas geeft gekozen voor een AGV in verband met het kruisende heftruckverkeer. Tevens maakt de vijfploegendienst het in combinatie met de korte afstand het mogelijk om de inverstering in korte tijd terug te verdienen. Het feit dat het grid systeem van Frog makelijk aanpasbaar is voor toekomstige toepassingen is voor DOC Kaas van dooslaggevend belang geweest in hun keuze voor Frog AGV Systems.

Laatste nieuws

Referenties

Foto van referentie Arla

Arla

Arla Foods produceert kaas in hun fabriek in Høgelund. In hun productieproces wordt de Automatische Transport Systeem (ATS) gebruikt voor het vervoeren van pallets in de verpakkings- en opslagruimtes. De ATS bestaat uit drie AGV’s en twee automatische acculaders.

Lees meer

Product type

Foto van product PalletMovers

PalletMovers

Pallet Movers zijn Frog AGVs speciaal ontwikkeld voor het vervoer van alle formaten pallets. De lading kan variëren van glazen flessen tot computers, printers of staalplaten. Pallet Movers zijn geïnstalleerd bij o.a. Nestle, ACI en Hewlett Packard.

Lees meer
Questions about agv's? Contact us