General Motors

De General Motors autofabriek in Lordstown, Ohio wilden graag hun assemblage proces automatiseren om aan de verhoogde vraag te voldoen.

Het GM-Lordstown AGV systeem wordt gebruikt bij de proces deel waar auto carrosserie en chassis elkaar ontmoeten. Deze “marriage” vindt plaats terwijl de bovenhangende kettingbaan en de AGV in beweging zijn.

In de produktielus wordt de AGV allereerst door SuperFrog naar de “cradle transfer” gestuurd om het onderstel, het chassis, van de auto op zijn in hoogte verstelbare stempels op te nemen. Vandaar vervolgt de AGV via het magneet grid zijn route naar de “marriage lane”  waar de snelheid van de AGV op de mm/min nauwkeurig wordt gesynchroniseerd met die van de bovenhangende kettingbaan waarin een van de 70 carrosserieën per uur klaar hangen voor montage. Terwijl de AGV doorrijdt wordt het chassis hydraulisch omhoog gebracht om middels de op de AGV aangebrachte centreertafels, op de laatste mm nauwkeurig, de koppeling tot stand te brengen.

Werkers stappen op de daarvoor bestemde assemblage plateau’s, stellen de werkhoogte naar wens in met de aanwezige lift bediening en monteren alle bouten en moeren die het chassis en de carrosserie voor eeuwig verbinden.

De geassembleerde auto wordt overgedragen aan de volgende fase in het produktie process en de AGV vervolgt zijn route, klaar voor zijn volgende ronde. Diverse wachtposities in de route zijn voorzien van volautomatische laadpunten waardoor het systeem feitelijk non stop door kan draaien.

De beperkte ruimte in het productie process, en de vereiste hoge navigatie naukeurigheid zijn geen probleem dankzij de mogelijkheid van de AGVom te “krabben”. Door de twee stuur/drive units kan de AGV iedere rotatie beweging of dwarsverplaatsing overal en direct uitvoeren.

Laatste nieuws

Product type

Foto van product SpecialCarriers

SpecialCarriers

Special carriers zijn Frog AGVs speciaal aangepast aan hun specifieke lading. De voertuigen worden gebruikt voor transport van zware ladingen of met uitzonderlijke maten. Special carrier toepassingen werden gerealiserd o.a. in de staal industrie (Avesta, Corus) en in de medische sector (UMC, MSD).

Lees meer
Questions about agv's? Contact us