Volkswagen

In de Glazen Fabriek in Dresden (Duitsland) wordt de Volkswagen Phaeton geheel met de hand gebouwd. De aanlevering van onderdelen naar de assemblagelijn en het vervoer van de aandrijflijn zijn echter geautomatiseerd met twee verschillende types AGVs. In totaal zijn er 56 voertuigen operationeel in de fabriek.

KrabberOm onderdelen te vervoeren van de kelder naar de productielijnen op de bovenste twee verdiepingen, wordt een differentieel aangedreven AGV toegepast. De ovale productielijn bestaat aan 29 ‘vis-schubben’ die zich langzaam voortbewegen. De AGVs rijden de bewegende productielijn op met een nauwkeurigheid beter dan 10mm, waarbij plaats en tijd worden bepaald door SuperFROG.
De andere op-maat gemaakte AGVs vervoeren de aandrijflijn naar het ‘marriage’-proces. Voor synchronisatie met de hangbaan welke de carrosserie draagt, hebben deze AGVs een diagonale wielconfiguratie waardoor zij ook zijwaarts kunnen rijden (krabben).

De Glazen Fabriek is een schone omgeving met een parketvloer. Naast flexibiliteit en betrouwbaarheid, vereiste Volkswagen dat het AGV-systeem zou passen bij het futuristische imago van de fabriek. De gepatenteerde FROG-technologie, met magneten onzichtbaar in de vloer, garandeert optimale flexibiliteit en betrouwbaarheid.

Laatste nieuws

Product type

Foto van product SpecialCarriers

SpecialCarriers

Special carriers zijn Frog AGVs speciaal aangepast aan hun specifieke lading. De voertuigen worden gebruikt voor transport van zware ladingen of met uitzonderlijke maten. Special carrier toepassingen werden gerealiserd o.a. in de staal industrie (Avesta, Corus) en in de medische sector (UMC, MSD).

Lees meer
Questions about agv's? Contact us