Roche

In Juni 2004 gaf farmaceutisch concern Roche Frog opdracht tot vervanging van hun AGV systeem. Het aantal voertuigen (10) bleef gelijk, maar de routes werden aanzienlijk uitgebreid door een nieuwe productiehal en een hoogbouwmagazijn.

Goods Pick UpDe AGV’s vervoeren pallets (max. 600kg) tussen de productie en het hoogbouwmagazijn. De oppervlakte van de ruimte bedraagt ruim 9600m2 en heeft meer dan 40 stations met ruim 90 stelplaatsen. In het eerste jaar zijn 700 transporten per dag (in 2-ploegendienst) voorzien. Uitbreiding naar 3-ploegendienst kan zonder aanpassing van het systeem.

Een productieplanningssysteem genereert de opdrachten welke worden geoptimaliseerd en aan het meest geeigende voertuig toegewezen door SuperFROG. Alle transporten zijn altijd traceerbaar – een eis in de farmaceutische industrie waar niet aan getornd kan worden.

De infrastructuur van het nieuwe vrij-navigerende systeem werd (in de weekenden) parallel aan het draadgeleide systeem geinstalleerd. In mei 2005 volgde de omschakeling zoals gepland. Dit verliep zo probleemloos, dat het nieuwe systeem vanaf het eerste moment de prestaties van het oude systeem overtrof. Het Pharma-concern selecteerde op basis van de huidige ervaringen. De toegankelijkheid en overzichtelijkheid van SuperFROG gaf de doorslag – de klant kan zelf eenvoudig routes, stations en de verkeersregeling invoeren, veranderen of verwijderen.

Laatste nieuws

Product type

Foto van product PalletMovers

PalletMovers

Pallet Movers zijn Frog AGVs speciaal ontwikkeld voor het vervoer van alle formaten pallets. De lading kan variŰren van glazen flessen tot computers, printers of staalplaten. Pallet Movers zijn ge´nstalleerd bij o.a. Nestle, ACI en Hewlett Packard.

Lees meer
Questions about agv's? Contact us