Nestlé Itancourt

In 1997 werden bij Nestlé Itancourt, een fabriek voor soepen, sauzen en bouillons, bestaande productielijnen gemodificeerd en nieuwe toegevoegd om te kunnen voldoen aan de toegenomen vraag. Het bestaande, verouderde AGV systeem werd vervangen door een Frog AGV systeem bestaande uit 9 ‘dual-load’ pallet movers.

Unloaded AGVDe AGVs opereren in smalle, doodlopende gangen bij de productielijnen. Ieder voertuig is uitgerust met twee rollerbanen welke een lading van maximaal 1200kg elk kunnen dragen. Vanwege het lage gewicht van de producten, de transportafstand en de snelheid (1,4 m/s), zijn de AGVs uitgerust met een klem mechanisme om de producten op hun plaats te houden. De voertuigen transporteren de producten van de productielijnen naar de wikkelmachine, waarna zij het magazijn in gaan.

Omdat Nestlé met een minimaal aantal buffer locaties wil werken, houdt SuperFROG constant de progressie van iedere productielijn bij. Als een pallet voor 80% geladen is, wordt reeds een AGV toegewezen voor transport. Op verzoek van de klant kunnen de pallets slechts halfhoog gestapeld worden. Om optimaal gebruik te maken van de ruimte in het magazijn, worden halfhoog gestapelde pallets gecombineerd in het magazijn geplaatst – een proces dat SuperFROG coördineert.

Laatste nieuws

Product type

Foto van product PalletMovers

PalletMovers

Pallet Movers zijn Frog AGVs speciaal ontwikkeld voor het vervoer van alle formaten pallets. De lading kan variëren van glazen flessen tot computers, printers of staalplaten. Pallet Movers zijn geïnstalleerd bij o.a. Nestle, ACI en Hewlett Packard.

Lees meer
Questions about agv's? Contact us