Dijkstra Plastics B.V.

Dijkstra Plastics B.V., gevestigd in Haaksbergen, Nederland is gespecialiseerd in het produceren en het leveren van kunststof emmers in een breed scala van verpakkingsoplossingen. Geproduceerde emmers kunnen worden afgedrukt met behulp van in-mould labeling of de droog-offset techniek. Dijkstra Plastics B.V. hecht veel waarde aan kwaliteit, snelheid, een soepele logistieke flow, duurzaamheid en leveringen. Alle producten worden ontwikkeld met een focus op lage energie consumptie en recycleerbare grondstoffen.

AGV for PlasticsIn 2009 wilde Dijkstra Plastics het interne logistieke process meer gestructureerd en efficiënter maken voor de behandeling van eindproducten (gestapelde plastic emmers op een pallet) als gevolg van de toenemende vraag in de markt.

Na het evalueren van verschillende opties (transportband,extra vorkheftrucks) koos Dijkstra Plastics voor een AGV systeem. Frog werd gekozen als hun AGV leverancier vanwege de uitgebreide ervaring in pallet handling en flexibiliteit in de aangeboden oplossing.

Sinds eind 2010 rijden drie geautomatiseerde op maat gemaakte heftrucks voor de palletladingen van productie naar opslag. De AGVs draaien in een 24/5 operatie en verwerken ongeveer 100 pallets per uur. Dijkstra Plastics heeft nog steeds handmatige heftrucks werkzaam in dezelfde omgeving als de AGVs. Het is best indrukwekkend om te zien hoe beide types vreedzaam samen werken voor een optimale materiaalstroom. De AGVs zijn zeer voorspelbaar in hun bediening en ze zijn makkelijk te herkennen en horen. Als een persoon of heftruck iets te dicht bij komt, zal de AGV automatisch stoppen tot het obstakel is verplaatst.

Algemeen directeur, Auke Dijkstra zei: “De AGVs hebben orde en rust gebracht in het productiegebied en de administratie tijd is enorm gedaald”. De ROI periode was minder dan 3 jaar. Dit is exclusief de besparingen op schade aan producten en stellingen. Ook de onderhoudskosten zijn flink gedaald vanwege het omschakelen van (hydraulische) heftrucken naar een complete elektrische AGV systeem. Dijkstra Plastics B.V. is zeer optimistisch over de toekomst en is van plan om verder uit te breiden en hun klantenbestand te vergoten.

Laatste nieuws

Product type

Foto van product PalletMovers

PalletMovers

Pallet Movers zijn Frog AGVs speciaal ontwikkeld voor het vervoer van alle formaten pallets. De lading kan variŰren van glazen flessen tot computers, printers of staalplaten. Pallet Movers zijn ge´nstalleerd bij o.a. Nestle, ACI en Hewlett Packard.

Lees meer
Questions about agv's? Contact us