Hardeman Staal & Constructie bedrijf

Het Nederlandse bedrijf, H. Hardeman B.V. is zeer actief op nationaal niveau. Hardeman ontwerpt, produceert en assembleert gebouwen voor de agrarische en industr´ele sectoren. Hardeman is ook een specialist in de groothandel van vele verschillende soorten bouwmaterialen.

Votex/Frog VehicleHardeman heeft voor Frog AGV Systems B.V. gekozen als hun leverancier voor hun magazijn in Veenendaal, Nederland. De automatische transportsysteem (ATS) van het AGV-systeem vervoert grote panelen tussen elk pakstation, bijbehorende opslaggebieden en verzendingstations. Samen met onze partner, Votex-Bison, was de op maat gemaakte Side Loader gebouwd voor Hardeman. De Side Loader kan 1.550 kilo oppakken van gestapelde panelen verpakt in folie en de maximale lengte van de lading is 12 meter. De AGV heeft een hefhoogte van 6,4 meter. De AGV is zo geprogrammeerd, dat pakketten groter dan X (bijvoorbeeld 9000 mm) worden opgeslagen in de bovenste rekken. Daarnaast biedt het AGV-systeem een verhoogde pakketstroming en veroorzaakt minder schade. De AGV’s lezen de streepjescodes, die op pakketten zijn geplakt. In de streepjescodes is er informatie beschikbaar over wat voor een soort pakket het is en waar het moet worden opgeslagen.

Het navigatiesysteem van het voertuig is gebaseerd op de indeling, odometrie en kalibratie van magneten in de vloer. Verkeersregels bepalen de volgorde waarin de pakketten worden vervoerd door het voertuig. In dit geval, pakketten, die gereed zijn in het pakstation, hebben altijd voorrang. Als er geen orders zijn, dan gaat het voertuig automatisch terug naar de aangewezen parkeerplaats. Als de batterij opgeladen moet worden of op een bepaald tijdstip, dan zal het voertuig richting de batterijstation rijden om op te laden.

In een 24/7 productie omgeving kunnen planners een bestand uploaden met gegevens dat aangeeft welke pakketten moeten worden geladen en op welk moment. Alle pakketten worden vervolgens vervoerd op de aangegeven tijdstippen in een bepaalde volgorde.

Laatste nieuws

Product type

Foto van product SpecialCarriers

SpecialCarriers

Special carriers zijn Frog AGVs speciaal aangepast aan hun specifieke lading. De voertuigen worden gebruikt voor transport van zware ladingen of met uitzonderlijke maten. Special carrier toepassingen werden gerealiserd o.a. in de staal industrie (Avesta, Corus) en in de medische sector (UMC, MSD).

Lees meer
Questions about agv's? Contact us