Outokumpu Stainless B.V.

Outokumpu Stainless BV, gevestigd in Terneuzen, Nederland, is onderdeel van de Outokumpu Groep met het hoofdkantoor gevestigd in Finland. De Outokumpu Groep is een van 's werelds grootste fabrikanten en leveranciers van roestvrij staal. Het staal wordt geproduceerd in hoogovens en walserij machines in Tornio, Finland, en vervolgens gaat het staal per ship naar Nederland. In Terneuzen wordt de roestvrij staal verder verwerkt. Deze verwerking gebeurt in vier verschillende productielijnen om het staal in de juiste lengte en breedte te snijden.

Coil CarrierIn het verleden vervoerde Outokumpu al hun rollen staal met vorkheftrucks. Geladen vorkheftrucks waren zwaar en het was moeilijk om te manoeuvreren en te controleren. Een kettingstranporteur systeem was ook een alternatief, maar dit bleek lastig want de gehele logistieke proces moest anders worden ingericht. Dus Outokumpu besloot voor een AGV systeem, want het gaf flexibiliteit en een goede interne logistieke stroom.

Frog werd gekozen als de AGV leverancier vanwege de positieve ervaringen met Frog AGVs in een andere Outokumpu fabriek in het Verenigd Koninkrijk. In 2002 had Frog twee Coil Trucks geadviseerd voor het vervoer van stalen rollen binnen de productielijnen. In 2005 werd een extra Flatbed aangeschaft voor het vervoer van en naar de verpakking- en opslaggebieden. Een Coil Truck kan 25 rollen staal per uur vervoeren met een gewicht van maar liefst 30 ton. De AGVs spelen een belangrijke rol in het logistieke proces, omdat ze zorgen voor een just-in-time levering van staalrollen van productie naar opslag. Outokumpu heeft nu een betere controle door flexibiliteit, productiviteit en kostenefficiëntie zoals lagere operationele kosten. De ROI periode was minder dan 3 jaar. Extra voordelen waren minder shade aan producten, een stijging in veiligheidsvoorzieningen en ruimtebesparing.

Volgens William van Passel, de manager van Technical Services, “In 2012 verwacht Outokumpu Stainless B.V. 450 ton roestvrij staal te produceren, maar het magazijn is zeker voorbereid op groei en wij kunnen zelfs meer produceren”.

Laatste nieuws

Product type

Foto van product SpecialCarriers

SpecialCarriers

Special carriers zijn Frog AGVs speciaal aangepast aan hun specifieke lading. De voertuigen worden gebruikt voor transport van zware ladingen of met uitzonderlijke maten. Special carrier toepassingen werden gerealiserd o.a. in de staal industrie (Avesta, Corus) en in de medische sector (UMC, MSD).

Lees meer
Questions about agv's? Contact us